top of page

Έξι ημέρες στο Ορθόδοξο Μαυροβούνιο

Εξαήμερη εκδρομή Πέμπτη 6 έως Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022 στο Ορθόδοξο Μαυροβούνιο. Συμμετοχή 365,00 € το άτομο σε δίκλινο και διαφορά μονόκλινου +120,00 €

Οι εγγραφές έκλεισαν
Δείτε άλλες εκδηλώσεις
Έξι ημέρες στο Ορθόδοξο Μαυροβούνιο
Έξι ημέρες στο Ορθόδοξο Μαυροβούνιο

Ώρα & Τοποθεσία

06 Οκτ 2022, 5:30 π.μ.

Ενοριακός Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων, Ζαχαρία Παπαντωνίου 65, τ.κ. 11145, Αθήνα

Σχετικά με την εκδήλωση

ΈΞΙ ΗΜΕΡΕΣ ΣΤΟ ΟΡΘΟΔΟΞΟ ΜΑΥΡΟΒΟΥΝΙΟ

Πέμπτη 6 Οκτωβρίου έως Τρίτη 11 Οκτωβρίου 2022

Έξι ημέρες στο μαργαριτάρι των Δαλματικών Ακτών σε απίστευτη τιμή, με ημιδιατροφή, χωρίς επιπλέον χρεώσεις (ὀπως φόροι, chek-point, είσοδοι σε αξιοθέατα κ.λπ), και με κρουαζιέρα στη λίμνη Σκόδρα.

Αγαπητοί Ενορίτες,  φέτος επιλέξαμε να σας προσφέρουμε την ευκαιρία να γνωρίσετε καλά έναν από τους κορυφαίους προορισμούς της ορθὀδοξης Ευρώπης.

 Το Μαυροβούνιο που καταλαμβάνει ένα μεγάλο κομμάτι των σμαραγδένιων Δαλματικών Ακτών, με τα βουνά, τις πανέμορφες λίμνες και ποτάμια, τα Μοναστήρια του, τα όμορφα κάστρα και κτήρια θα σας μαγέψει. Πολλοί το ονομάζουν Μόντε Κάρλο των Βαλκανίων. Φροντίσαμε λοιπόν να σας προσφέρουμε αυτόν τον κορυφαίο προορισμό έτσι ώστε να τον γνωρίσετε πραγματικά και όχι επιδερμικά όπως γίνεται συνήθως με άλλα πακέτα εκδρομών χωρίς να υπάρχει ο απαραίτητος χρόνος να εξερευνήσετε τον κάθε προορισμό.

1η ΜΕΡΑ:  Πέμπτη 06/10 ΑΘΗΝΑ - ΑΡΓΥΡΟΚΑΣΤΡΟ - ΑΛΒΑΝΙΑ

Αναχωρούμε από τον Ιερό Ναό Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησιών 05:30 (Σημείο συνάντησης επί της οδού Βικέλα στο ρεύμα με κατεύθυνση προς την Εθνική Οδό και στο ύψος του ναού).Με τις κατάλληλες στάσεις, για να μην είναι κουραστικό το ταξίδι μας, θα φτάσουμε στα Ελληνοαλβανικά σύνορα της Κακαβιάς. Μετά τον έλεγχο κατευθυνόμαστε προς την μαγευτική πόλη του Αργυροκάστρου. Μια πόλη κτισμένη επάνω σε οκτώ λοφάκια, σμιλεμένη εξ ολοκλήρου από πέτρα, κι ένα κάστρο στο ψηλότερο σημείο λες και  έχει βγει  από παιδικό παραμύθι να την στεφανώνει. Αφού περιπλανηθούμε στα όμορφα σοκάκια, αγοράσουμε σουβενίρ και πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες συνεχίζουμε τον δρόμο μας προς την Βόρεια Αλβανία περνώντας δίπλα από το Τεπελένι και τον Αυλώνα. Αργά το απόγευμα θα φτάσουμε στο πολυτελές ξενοδοχείο μας που θα βρίσκεται στο Sengjin ή στην Σκόδρα. Δείπνο,  διανυκτέρευση.

2η ΜΕΡΑ: Παρασκευή 07/10  ΝΕΑ ΚΑΙ ΠΑΛΙΑ ΠΡΩΤΕΥΟΥΣΑ  ΠΟΝΤΚΟΡΙΤΣΑ ΤΣΕΤΙΝΙΕ   Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Μαργαριτάρι των Δαλματικών Ακτών, το Μαυροβούνιο. Αφού περάσουμε τα σύνορα πολύ σύντομα θα βρεθούμε στην Ποντγκόριτσα η οποία είναι πρωτεύουσα του Μαυροβουνίου από το 1946. Το όνομα της εἰχε αλλάξει σε Τίτογραντ προς τιμή του Τίτο μέχρι τις 2 Απριλίου 1992 που αναμάστηκε ξανά Ποντγκόριτσα. Σήμερα η Ποντγκόριτσα είναι έδρα του Κοινοβουλίου και της κυβέρνησης του Μαυροβουνίου, αλλά όχι του προέδρου της χώρας, που κατοικεί στην πρώην βασιλική πρωτεύουσα Τσέτινιε  που θα επισκεφτούμε το απόγευμα. Θα κάνουμε μία περιήγηση στην πόλη που εκτός των άλλων θα δούμε την διάσημη γέφυρα millennium και τον Καθεδρικό Ναό της Αναστάσεως του Χριστού που στην ακολουθία των εγκαινίων προεξήρχε ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ. Βαρθολομαίος. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο στον πεζόδρομο και το απογεύμα θα επισκεφτούμε την πανέμορφη και γραφική πρώην πρωτεύουσα το γνωστό Τσέτινιε. Εδώ στην κεντρική πλατεία υπάρχουν τα παλιά ανάκτορα, πρώην υπουργεία, το σπίτι του Προέδρου, το Μεσαιωνικό μοναστήρι του Τσέτινιε που πριν τις καταστροφές από τους Τούρκους ήταν ένα από τα ωραιότερα της Ευρώπης. Είναι αφιερωμένο στην Γέννηση της Θεοτόκου και υπάρχουν πολλά άγια  λείψανα στο μοναστήρι: όπως του Αγίου Πέτρου του Τσέτινιε, το δεξί χέρι του αγίου Ιωάννη του Προδρόμου, μικρό μέρος του Τιμίου Σταυρού κλπ. Πολύ κοντά επίσης υπάρχει και η εκκλησία των Βλάχων χτισμένη το 1450, με τον σιδερένιο φράκτη της να αποτελείται από κάννες Οθωμανικών τουφεκιών που πήραν λάφυρα οι ντόπιοι από τους Τούρκους. Μετά από όλα αυτά και σε συνδυασμό με τις επόμενες ημέρες μπορείτε να πείτε πως αρχίζετε να γνωρίζετε το πραγματικό και υπέροχο Μαυροβούνιο. Σε μία ώρα και δέκα λεπτά θα βρεθούμε στην όμορφη παραλία της Αδριατικής που βρίσκεται το ξενοδοχείο μας. Δείπνο , διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:  Σάββατο 08/10 ΚΟΤΟΡ – ΜΠΟΥΤΒΑ – Μ.ΡΕΖΕΒΙΤΣΙ – ΦΙΟΡΔ ΚΟΜΟΡΣΚΑ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε προς την Μπούτβα και το Κότορ. Είκοσι λεπτά μετά και αφού περάσουμε το πανέμορφο Πέτροβατς θα κάνουμε μία στάση να επισκεφτούμε το πανέμορφο μοναστήρι Ρεζεβίτσι με την καταπληκτική θέα στη θάλασσα. Το μοναστήρι χρονολογείται τον 13ο αιώνα, το όνομα του το πήρε από μία τοπική φυλή (Rezevici) και η μία εκκλησία του είναι αφιερωμένη στην  Κοίμηση της Θεοτόκου, η οποία κτίστηκε το 1226 από τον Stefan Nemanjic πρώτο Βασιλιά της Σερβίας. Η μεγαλύτερη εκκλησία είναι αφιερωμένη στην Αγία Τριάδα. Αφού μάθουμε όλη την Ιστορία της Μονής συνεχίζουμε και σε λίγα λεπτά θα είμαστε στο καταπληκτικό νησάκι του Αγίου Στεφάνου. Αρχικά το νησί με το φρούριο του είχε δώδεκα οικογένειες. Αργότερα έγινε ένα χωριό τετρακοσίων κατοίκων και σήμερα αποτελείται από ένα πεντάστερο ξενοδοχείο, Σουίτες, Βίλες και πολυτελείς οικίες. Θα εκπλαγούμε από την ομορφιά που βλέπουμε από ψηλά και θα πάρουμε καταπληκτικές φωτογραφίες. Η επόμενη επίσκεψη μας είναι στο φημισμένο Κότορ. Το Κότορ βρίσκεται στο τέλος της Boka Kotorska (κόλπος του Κότορ ) όπου το όρος Lovcen και η θάλασσα αγκαλιάζουν την πόλη. Το υπέροχο τείχος που βλέπουμε να περικυκλώνει την πόλη από το παλιό λιμάνι μέχρι το βουνό είναι φτιαγμένο από τους Βενετούς. Μπαίνοντας στο Κότορ θα περάσουμε την Πύλη της Θάλασσας που ακριβώς από πάνω μας υπάρχει γραμμένο και το απόφθεγμα του Τίτο «Δεν θέλουμε όσα ανήκουν στους άλλους, αλλά δεν θα παραιτηθούμε ποτέ απ΄ όσα είναι δικά μας». Μέσα στην παλιά πόλη κάθε γωνία που στρίβουμε αποκαλύπτει μια ματιά στην ιστορία της πόλης: ο πύργος του Ρολογιού, το συναρπαστικό Ναυτικό Μουσείο, ο εντυπωσιακός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Τρύφωνα, τα ιστορικά εκκλησάκια του Αγίου Λουκά, του Αγίου Νικολάου και της Αγίας Μαρίας, όλα τους χτισμένα με υπέροχες πλατείες γύρω τους. Υπάρχουν διάφορα παλάτια διάσπαρτα σε όλη την Παλιά Πόλη του Κότορ που περιμένουν να τα ανακαλύψουν. Βεβαίως σε αυτό που επιμένουμε στο συγκεκριμένο ταξίδι είναι ότι θα γίνει σωστή ξενάγηση και μετά θα έχετε αρκετό χρόνο να ανακαλύψετε πράγματα μόνοι σας και να ευχαριστηθείτε. Εδώ λοιπόν δεν πρόκειται για ένα γρήγορο πέρασμα των Δαλματικών Ακτών. Αργότερα θα κάνουμε και μία βόλτα με το πούλμαν στο φιόρδ Κομόρσκα να χορτάσουμε την ομορφιά και να δούμε το νησάκι με Την Παναγία των Βράχων. Το απόγευμα θα βρεθούμε στην Μπούτβα. Έτσι όπως μοιάζει να αναδύεται από την καταγάλανη Αδριατική, συχνά παρομοιάζεται με μινιατούρα του Ντουμπρόβνικ, γι΄αυτό τον λόγω ονομάζεται και μικρό Ντουμπρόβνικ.  Με τη μεσαιωνική Παλιά Πόλη, τις ηλιόλουστες παραλίες και τη ζωντανή νυχτερινή ζωή, η Μπούντβα είναι το ξεχωριστό αξιοθέατο κατά μήκος της ακτογραμμής του Μαυροβουνίου. Θα απολαύσουμε λοιπόν και αυτήν την πανέμορφη πόλη που μετράει 2.500 χρόνια ζωής. Αφού ξεναγηθούμε στην παλιά πόλη θα έχουμε και εδώ αρκετό χρόνο ελεύθερο μετά την βόλτα μας. Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο μας όπου θα έχουμε χρόνο για βόλτα στην πανέμορφη παραλία.  Δείπνο - Διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: Κυριακή 09/10 ΕΚΚΛΗΣΙΑΣΜΟΣ - ΜΟΝΗ ΜΟΡΑΤΣΑ - ΚΡΟΥΑΖΙΕΡΑ ΣΤΗΝ ΛΙΜΝΗ ΣΚΟΔΡΑ

Το πρωί θα αναχωρούμε προκειμένου να εκκλησιαστούμε σε κοντινή πόλη, (για όσους επιθυμούν να μεταλάβουν το πρωινό κατόπιν συνενόησης θα δωθεί σε πακέτο) έπειτα θα κατευθυνθούμε προς τα βόρεια για το πολύ γνωστό Μοναστήρι Μοράτσα. Θα απολαύσουμε μία μοναδική διαδρομή (θα κάνουμε και στάση για φωτογραφίες) διασχίζοντας το  Φαράγγι Μοράτσα,  μερικοί  το περιγράφουν ως τόπο “ανάμεσα στις φωλιές των αετών” θα φτάσουμε περίπου σε μία ώρα και σαράντα πέντε λεπτά στην κοιλάδα του ποταμού Μοράτσα όπου θα επισκεφτούμε το πανέμορφο ομώνυμο Μοναστήρι που κτίστηκε το 1252 μχ. Τον 17ο αιώνα οι τοιχογραφίες γύρω από τις κύριες πόρτες του μοναστηριού έγιναν από τον Georgije Mitrofanovic, «ζωγράφο από την Μονή Χιλανδαρίου», έναν από τους μεγαλύτερους μάστορες όλων των εποχών. Θα μάθουμε την ιστορία της Μονής, θα προσκυνήσουμε την Κοίμηση της Θεοτόκου, θα πάρουμε ωραιότατες φωτογραφίες και θα αναχωρήσουμε για την Λίμνη Σκόδρα. Η λίμνη Σκόδρα (Skadar)  είναι η μεγαλύτερη λίμνη στη Βαλκανική Χερσόνησο με έκταση που φτάνει περίπου τα 370 km. Το μεγαλύτερο κομμάτι της το κατέχει το Μαυροβούνιο το οποίο έχει χαρακτηρίσει την λίμνη και το κομμάτι που την περιβάλει Εθνικό Πάρκο. Χρειάζεται εισιτήριο για να προσεγγίσει κάποιος την λίμνη τα οποία περιλαμβάνονται στην τιμή! Εδώ λοιπόν σας έχουμε προγραμματίσει μία δίωρη κρουαζιέρα που θα μείνει για πάντα στην καρδιά σας. Δύο ώρες στην λίμνη θα απολαύσουμε την ανέγγιχτη ομορφιά της. Ένας τόπος απείρου φυσικού κάλους, όπου η χλωρίδα και πανίδα κάνουν κυριολεκτικά πάρτυ! Εκατοντάδες είδη πουλιών και ψαριών ζουν εδώ, και γεμίζουν ζωή αυτό τον υδροβιότοπο. Κατά την διάρκεια της βόλτας μας στην λίμνη θα μας προσφέρουν τοπικό κρασί και κάποια Σνάκς. Να θυμάστε ότι η περιοχή του Βιρπαζάρ που θα βρισκόμαστε έχει πολλά οινοποιία με εξαιρετικά κρασιά. Μετά την κρουαζιέρα θα έχουμε χρόνο να αγοράσουμε στα μαγαζάκια τοπικά προϊόντα και αναμνηστικά και χρόνο να γευματίσουμε ελεύθερα στα εστιατόρια με τις τοπικές σπεσιαλιτέ σε πολύ καλές τιμές.  Η κρουαζιέρα συμπεριλαμβάνεται στην τιμή!

5η ΜΕΡΑ: Δευτέρα 10/10 ΜΠΑΡ – ΣΚΟΔΡΑ - ΣΕΝΓΚΙΝ

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το όμορφο Μπαρ. Μπορούμε να πάρουμε φωτογραφίες την πραγματικά εντυπωσιακή εκκλησία του Αγίου Ιωάννη και λίγο παρακάτω να δούμε μία Ελιά που η ηλικία της λένε ότι είναι περίπου από 2.250 έως 2400 ετών.  Συνεχίζουμε αργότερα για τα σύνορα Μαυροβουνίου Αλβανίας και αφού περάσουμε τις τελωνειακές διαδικασίες και θαυμάσουμε λίγο παρακάτω τον ποταμό Μπούνα και τον Δρίνο κατευθυνόμαστε προς την πόλη της Σκόδρας. Πρόκειται γιά μία μοντέρνα πόλη, μάλιστα πολλοί την αποκαλούν Αριστοκράτισσα και δεν έχουν άδικο. Είναι από τις παλαιότερες πόλεις της Αλβανίας και είναι όμορφα επηρεασμένη από Ιταλία, από τα νησιά του Ιουνίου και λίγο από Τουρκία και Μέση Ανατολή. Θα έχουμε χρόνο ελεύθερο στον κεντρικό πεζόδρομο που από την μία πλευρά υπάρχει ένα καινούργιο Τζαμί και από την άλλη πολύ όμορφες εκκλησίες. Ο πανέμορφος πεζόδρομος σφύζει από ζωή γεμάτος καφετέριες, εστιατόρια για όλα τα γούστα, Ιταλικά, Ανατολίτικα, Ευρωπαϊκά κλπ. Επίσης εμπορικά με όλες τις καλές μάρκες. Θα μείνουμε αρκετά ώστε να γευματίσουμε και φυσικά να πάρουμε ωραίες φωτογραφίες αλλά και να ευχαριστηθούμε την όμορφη πόλη. Αργά το απόγευμα θα είμαστε στο ξενοδοχείο μας στο Shenjin ή στα προάστια της Σκόδρας.

6η ΜΕΡΑ: Τρίτη 11/10 ΣΚΟΔΡΑ – ΤΙΡΑΝΑ – ΑΘΗΝΑ

Αναχώρηση νωρίς το πρωί 06:15 τοπική ώρα (07:15 Ελληνική) παίρνοντας το πρωινό μας μαζί σε πακέτο. Σε δύο ώρες περίπου θα βρεθούμε στην πρωτεύουσα της Αλβανίας τα Τίρανα. Θα επισκεφτούμε και θα προσκυνήσουμε την εκκλησία της Αναστάσεως που έχτισε ο Αρχιεπίσκοπος Αλβανίας Αναστάσιος μετά από πολλούς αγώνες. Στη συνέχεια με το πούλμαν θα δούμε τα κυριότερα σημεία της πόλης, όπως η Ιταλική συνοικία, το άγαλμα του Σκεντέρμπεη,(Γεώργιος Καστριώτης θα μιλήσουμε για αυτόν) την πλατεία της Μητέρας Τερέζας, την πυραμίδα, τα κυβερνητικά κτήρια κλπ. Θα κάνουμε μία μικρή στάση για φωτογραφίες και θα συνεχίσουμε για τα σύνορα κάνοντας μία ενδιάμεση στάση.  Μετά τις τελωνειακές διαδικασίες θα κάνουμε μία στάση έξω από τα Ιωάννινα για φαγητό και μετά με τις κατάλληλες στάσεις το βραδάκι θα είμαστε στην Αθήνα.

ΣΤΗΝ ΤΙΜΗ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ:

 • Πολυτελή κλιματιζόμενο λεωφορείο για όλη την εκδρομή,
 • Ξενοδοχεία 4  Αστέρων επιλεγμένα,
 • 4 Πρωινά σε μπουφέ +(1 πρωινό σε πακέτο),
 • 5 Δείπνα σε μπουφέ,
 • Αρχηγός γνώστης των περιοχών,
 • Ξεναγός διπλωματούχος όπου χρειάζεται,
 • Δημοτικοί φόροι στα ξενοδοχεία 7,00 €,
 • Check point  –  Είσοδοι πόλεων αξίας 8,00 €,
 • Εισιτήριο πλοίου για την κρουαζιέρα 20,00 €,
 • Ασφάλεια Αστικής Επαγγελματικής ευθύνης,
 • Είσοδος στο Εθνικό Πάρκο Σκόδρα αξίας 4.00 €.
 • Εισιτήρια Μουσείων, Αρχαιολογικών χώρων & Μοναστηριών όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα και θα επισκεφθούμε οργανωμένα ως γκρουπ αξίας περίπου 12,00 €.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΟΝΤΑΙ

 • Ποτά και  αναψυκτικά  στα  γεύματα.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ ΑΤΟΜΟΝ ΣΕ ΔΙΚΛΙΝΟ ΔΩΜΑΤΙΟ 365,00  €

ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ +120,00€

Σημείωση: Επειδή την Κυριακή θα συμμετάσχουμε σε ορθόδοξη θεία λειτουργία στην περιοχή, η σειρά του προγράμματος ενδέχεται να αλλάξει για την καλύτερη εξυπηρέτησή μας.

Απαραίτητα ταξιδιωτικά έγγραφα για ενήλικες: Νέου τύπου (δίγλωσση, Ελληνικά - Αγγλικά), αστυνομική ταυτότηα υπό την προὑπόθεση ότι ο αριθμός της ταυτότητας δεν αρχίζει με το ελληνικό γράμμα Φ ή νέου τύπου διαβατήριο.

Κράτησεις μέχρι 22 Σεπτεμβίου οι οποίες για να ισχύσουν θα πρέπει να έχει καταβληθεί στο ναό το ποσό των 150,00 και αντίγραφο του ταξιδιωτικού εγγράφου. Εξόφληση έως Κυριακή 28 Σεπτεμβρίου.

Για περισσότερες πληροφορίες -διευκρινήσεις καλέστε στο 6985924405 (π. Φώτιος).

Κατεβάστε το πρόγραμμα της εκδρομής σε μορφή pdf εδώ.

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης

bottom of page