Ενημέρωση
για τα πρόσφατα συμβάντα κλοπής και δολιοφθοράς στον ναό μας.
Φτανει πια.jpg

Χριστός Ανέστη!
 

Αγαπητοί ενορίτες και προσκυνητές,

δυστυχώς για μια ακόμη φορά οι δολιοφθορές και οι παράνομες πράξεις εις βάρος του ναού μας έχουν φτάσει σε πολύ υψηλά επίπεδα με αποκορύφωμα την διάρρηξη του παρεκκλησίου πλησίον του ενοριακού μας ναού.
 

Συγκεκριμένα:
 

-Ξημερώματα Κυριακής (24/05/21) περίπου στις 02:00 άγνωστοι αφού έσπασαν την πόρτα του παρεκκλησίου, αφαίρεσαν ιερά σκεύη από το ιερό βήμα και τα χρήματα του παγκαρίου προκαλώντας σημαντική φθορά στην πόρτα και αχρηστεύοντάς την για λίγα ευρώ προκαλώντας έτσι ζημία αρκετά υψηλότερη του ποσού που εκλάπη.
 

-Σήμερα το πρωί (Δευτέρα 25/05/21), για μια ακόμη φορά όπως το καλοκαίρι, ο νεωκόρος του ναού μας βρήκε σπασμένη μία σωλήνα ύδρευσης στο πλάι του ναού, την οποία και είχαν αφαιρέσει, με αποτέλεσμα το νερό να χάνεται ανεξέλεγκτα και να πλημμυρίσει μέρος του προαυλίου χωρίς ακόμη να γνωρίζουμε το κόστος της επισκευής και της αποπληρωμής του λογαριασμού.
 

-Επιπλέον παρόλα τα μέτρα προστασίας που λαμβάνουμε για την προστασία του ναού μας ερχόμαστε καθημερινά αντιμέτωποι με πράξεις δολιοφθοράς και μικροκλοπών οι οποίες προκειμένου να καλυφθούν έχουν κόπο και κόστος.
 

Δυστυχώς λόγω του σημείου που βρίσκεται ο ναός μας και την μη φύλαξη του προαυλίου χώρου του είναι ευάλωτος σε κακοποιά στοιχεία και δεν αρμόζει στους φιλήσυχους ενορίτες και προσκυνητές του ναού μας που από το υστέρημά τους στηρίζουν τα έργα και τις δράσεις της ενορίας μας να έρχονται αντιμέτωποι με τέτοιες άσχημες καταστάσεις.
 

Στην παρούσα φάση άμεση προτεραιότητά μας είναι η αντικατάσταση της πόρτας του παρεκκλησίου με ασφαλείας βαρέως τύπου και η επισκευή των σωληνώσεων ύδρευσης που καταστράφηκαν. Το κόστος αυτή τη στιγμή είναι άγνωστο αλλά χρειαζόμαστε την άμεση συμπαράστασή σας προκειμένου να κάνουμε ό,τι καλύτερο για την ασφάλεια του ναού μας.
 

Η οικονομική στενότητα που αντιμετωπίζουμε, όπως όλοι οι ναοί, κάνει την κατάσταση ακόμα πιο δύσκολη αλλά ευελπιστούμε ότι με την χάρη του Θεού και την συμπαράστασή σας θα τα καταφέρουμε για μια ακόμη φορά!
 

Ευχαριστούμε για την στήριξη και την κατανόηση!

Επικοινωνήστε μαζί μας...

Ευχαριστούμε για το μήνυμά σας. Θα επικοινωνήσουμε μαζί σας το συντομότερο!