Παρ, 29 Νοε | Ekklisia Zoodochos Pigi

Εκδρομή Αγίους Τόπους - Σινά. Από 29/11 έως 6/12 2019

8 ημέρες 7 διανυκτερεύσεις..! Μόνο 870,00 € ΌΛΑ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ΠΛΗΡΩΜΕΝΑ (εκτός από την ανάβαση στο Σαραντάριο: Πούλμαν 10,00 € Τελεφερίκ 12.00€)
Λυπούμαστε αλλά οι συμμετοχές ολοκληρώθηκαν

Ημερομηνία και Τοποθεσία

29 Νοε 2019, 3:30 π.μ.
Ekklisia Zoodochos Pigi, Zacharia Papantoniou 65, Athina 111 45, Greece

Πληροφορίες

Η ενορία μας διοργανώνει Προσκυνηματική Εκδρομή στους Αγίους Τόπους και Σινά. Από 29 Νοεμ. μέχρι 6 Δεκ. 2019

8 ημέρες 7 διανυκτερεύσεις..! ΜΟΝΟ 870,00 € με όλα τα έξοδα πληρωμένα !!!!!

Προαιρετικό στο πρόγραμμα: Μόνο η ανάβαση στο Σαραντάριο. (Πούλμαν 10,00 € Τελεφερίκ 12,00 €)

Αναλυτικό Πρόγραμμα:

1η ΜΕΡΑ : ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΑ – ΤΕΛ ΑΒΙΒ - ΙΕΡΟΣΟΛΥΜΑ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Συγκέντρωση στο Ναο στις 03:30 για το αεροδρόμιο Αθηνών, Ελευθέριος Βενιζέλος για να κάνουμε στις 04:10 για τις τυπικές διαδικασίες. Πτήση 06:10 από Αθήνα για Τελ Αβιβ. Άφιξη στις 08:05 στο αεροδρόμιο Ben Gurion. Μετά τις διατυπώσεις επιβίβαση στο λεωφορείο όπου θα προσκυνήσουμε στην Λυδδα τον τάφο του Αγίου Γεωργίου. Συνεχίσουμε για την Ιερουσαλήμ όπου θα επισκεφθούμε τη ορεινή πατρίδα του Τιμίου προδρόμου και ακολούθως θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή του Τιμίου Σταυρού και θα προσκυνήσουμε το μέρος όπου ο Λωτ φύτεψε το δέντρο από το οποίο κατασκευάστηκε ο Σταυρός του Χριστού. Επόμενο προσκύνημα μας θα είναι η Ιερά Μονή Καταμώνος όπου και ο Τάφος του Αγίου Συμεών του Θεοδόχου. Καθώς και την Ιερά Μονή Προφήτου Ηλίου, όπου είχε επίσκεψη από Άγγελο Κυρίου. Αργά το απόγευμα άφιξη στο ξενοδοχείο . Τακτοποίηση στα δωμάτια. Δείπνο Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΘΑΒΩΡ-ΝΑΖΑΡΕΤ –ΚΑΝΑ - ΓΑΛΙΛΑΙΑ - ΚΑΠΕΡΝΑΟΥΜ – ΤΙΒΕΡΙΑΔΑ /ΣΑΒΒΑΤΟ 30 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ

Αναχώρηση πολύ πρωί για ολοήμερη εκδρομή περνώντας μέσα από Βιβλικά Τοπία που μας φέρνουν επαφή με την ιεροπρέπεια και κατάνυξη των αγίων τόπων. Πρώτος μας σταθμός το Όρος Θαβώρ (Η ανάβαση στο όρος Θαβώρ όπου έγινε η Μεταμόρφωση του Χριστού).Στη συνέχεια, θα κατευθυνθούμε στη Ναζαρέτ, στην εκκλησία του Ευαγγελισμού της Θεοτόκου. Μετά από λίγη ξεκούραση, θα συνεχίσουμε το οδοιπορικό στην Κανά της Γαλιλαίας, όπου θα προσκυνήσουμε στον χώρο που ο Κύριός μας τέλεσε το πρώτο του θαύμα και θα δούμε τις δύο από τις έξι υδρίες που χρησιμοποιήθηκαν στον εν Κανά γάμο. Συνεχίζουμε την πορεία μας στην Γαλιλαία,(το αγαπημένο μέρος του Ιησού) και θα φθάσουμε στην Καπερναούμ, την παραθαλάσσια κατά τον Ευαγγελιστή . Εδώ ο χώρος είναι ευλογημένος και η μνήμη όλων μας στρέφεται στα παιδικά μας χρόνια, όταν τις Κυριακές ακούγαμε τις παραβολές του Χριστού, την θεραπεία του παραλυτικού, το περπάτημα του Ιησού πάνω στα κύματα, την επιτίμηση των ανέμων, την κλίση των μαθητών και τόσα άλλα. Θα μεταφερθούμε στο Όρος των Μακαρισμών, όπου ο Ιησούς εκφώνησε την τους Μακαρισμούς και ευλόγησε «τούς πέντε άρτους στην έρημο και χόρτασαν πέντε χιλιάδες άνδρες. Θα προχωρήσουμε στην πόλη της Τιβεριάδας, και θα προσκυνήσουμε στην Ιερά Μονή Αγίων Αποστόλων όπου έγινε μια από τις εμφανίσεις του Χριστού μας μετά την Ανάσταση. Αργά το απόγευμα θα επιστρέψουμε στη Βηθλεέμ και θα δειπνήσουμε στο Ξενοδοχείο.

3η ΗΜΕΡΑ : ΒΗΘΛΕΕΜ ΣΠΗΛΑΙΟ ΓΕΝΝΗΣΗΣ-ΧΩΡΙΟ ΠΟΙΜΕΝΩΝ- ΒΗΘΑΝΙΑ-ΑΓ. ΣΑΒΒΑ-ΑΓ. ΘΕΟΔΟΣΙΟ ΚΥΡΙΑΚΗ 1 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρωινό ξύπνημα για να παρακολουθήσουμε την πρωινή Θεια Λειτουργεία στο Ιερό προσκύνημα του Ναού της Γέννησης όπου θα προσκυνήσουμε στο Θεοδέγμων Σπήλαιο που γεννήθηκε ο Χριστός, στο σπήλαιο όπου φυλάσσονται τα οστά των σφαγιασθέντων νηπίων στη Βασιλική της Γεννήσεως που είναι κτίσμα της Αγίας Ελένης (325 μ.Χ.) Επιστρέφουμε στο ξενοδοχείο για να πάρουμε το πρωινό μας και συνεχίζουμε για το χωριό των Ποιμένων θα επισκεφθούμε την Μονή των Ποιμένων. Εδώ βρίσκονται οι τάφοι των βοσκών που προσκύνησαν στη Γέννηση του Χριστού. Αργότερα θα μεταφερθούμε στη Λαύρα του Αγίου Θεοδοσίου του Κοινοβιάρχου και θα επισκεφθούμε το σπήλαιο που έμειναν οι τρεις Μάγοι κατά την επιστροφή τους. Με μικρά λεωφορεία θα συνεχίσουμε για τη Λαύρα του Αγίου Σάββα του Ηγιασμένου, χώρο άβατο (μη επισκέψιμο) για τις γυναίκες. Ο Αρχοντάρης θα προσφέρει έξω από τη Μονή κέρασμα στις γυναίκες και θα βγάλει τα Άγια λείψανα για προσκύνηση. Στη συνέχεια θα επισκεφτούμε στην Βηθανία τον τάφο του Λαζάρου και αμέσως μετά τη Μονή Μάρθας και Μαρίας οι οποίες ήταν αδελφές του. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο δείπνο και διανυκτέρευση.

4η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ - ΜΟΝΗ ΧΟΤΖΕΒΑ - ΣΑΡΑΝΤΡΙΟ ΟΡΟΣ – ΙΕΡΙΧΩ - ΙΟΡΔΑΝΗΣ ΠΟΤΑΜΟΣ-ΟΡΟΣ ΕΛΑΙΩΝ / ΣΑΒΒΑΤΟ /ΔΕΥΤΕΡΑ 2 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά το πρόγευμα, αναχώρηση νωρίς το πρωί για το Σαραντάριο Όρος καθαγιάστηκε από τον Κύριο Ιησού Χριστό, ο οποίος δέχτηκε τον πειρασμό και τον κατανίκησε με το Λόγο του Θεού, τη νηστεία και την προσευχή. Συνεχίζουμε για τον Άγιο Γεώργιο Χοτζεβίτη. Η Μονή αυτή βρίσκεται στην έρημο της Ιουδαίας. (Εδώ βρίσκεται το σπήλαιο όπου κρύφτηκε ο προφήτης Ηλίας κυνηγημένος από τον Αχαάβ βασιλιά, του βορείου Βασιλείου του Ισραήλ και την Ιεζάβελ βασίλισσα της Φοινίκης, επειδή κατέκρινε τον παράνομο δεσμό τους. Στο ίδιο σπήλαιο έρχονταν ο Ιωακείμ και η Άννα και προσεύχονταν στο Θεό να τους χαρίσει τέκνο. Ο Κύριος άκουσε την προσευχή τους και τους χάρισε τέκνο την Παναγία μας . Συνεχίζουμε για επίσκεψή στη Μονή του Προφήτου Ελισαίου στην Ιεριχώ και στη Μονή του Αγίου Γερασίμου του Ιορδονίτη . Επίσκεψη στον Ιορδάνη Ποταμό, στο πραγματικό σημείο της βάπτισης του Κυρίου από τον Άγιο Ιωάννη Πρόδρομο, για τον αγιασμό και το συμβολικό μας βάπτισμα. Επιστροφή στο Ξενοδοχείο. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

5η ΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΣΙΝΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ / ΤΡΙΤΗ 3 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Πρόγευμα σε πακέτο και αναχώρηση στις 04:00 για την Ιερά Μονή Αγίας Αικατερίνης στο Σινά. Θα κάνουμε μια διαδρομή κατά μήκος της Νεκράς Θάλασσας .Θα κάνουμε στάση στο τουριστικό θέρετρο En Boqek θα βγάλουμε ωραίες φωτογραφίες πανοραμικά της Νεκράς Θάλασσας και στην συνέχεια θα φθάσουμε στο νοτιότερο θέρετρο του Ισραήλ ΕΙΛΑΤ. Μετά από 20 χιλιόμετρα, φθάνουμε στα σύνορα Ισραήλ- Αιγύπτου όπου μετά τις συνοριακές διατυπώσεις αναχωρούμε για την Ιερά Μονή Σινά δια μέσου του βραχώδους από γρανίτη Νότιου Σινά. Θα εντυπωσιαστούμε από την καταπληκτική διαδρομή μέσα στην έρημο. Άφιξη στην Μονή.Τακτοποίηση στα δωμάτια. Μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον κατανυκτικό Εσπερινό στην Αγία Αικατερίνη, που λειτουργεί αδιάλειπτα πάνω από 1600 χρόνια. Μετά τον Εσπερινό θα ξεναγηθούμε στην Αγία Βάτο, στο Μουσείο της Μονής, στο πηγάδι του Ιοθόρ, πεθερού του Μωυσή. Στην συνέχεια θα επισκεφτούμε το Οστεοφυλάκιο της Μονής με το άφθορο σκήνωμα του Αγίου Στεφάνου του Σιναϊτου . Μετά το πέρας της ξενάγησης θα προγευματίσουμε. Χρόνος ελεύθερος για λίγα ψώνια από τα μικρά καταστηματάκια της Μονής για το πρόγευμα μας, ξεκούραση. Το απόγευμα μεταφορά στη Μονή για παρακολούθηση του κατανυκτικού εσπερινού και συνομιλία με τους Πατέρες της Μονής. Μετά το δείπνο μας όσοι από τους προσκυνητές επιθυμούν ανάβαση στην Αγία κορυφή, μπορούν να ανέβουν με συνοδό ντόπιο βεδουίνο (πληρώνοντας ένα μικρό αντίτιμο) ο οποίος θα συνοδεύσει τους προσκυνητές με ασφάλεια. Διανυκτ.

6η ΜΕΡΑ ΑΓΙΑ ΑΙΚΑΤΕΡΙΝΗ-ΒΗΘΛΕΕΜ /ΤΕΤΑΡΤΗ 4 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Νωρίς το πρωί εκκλησιασμός. Προσκύνημα στο οστεοφυλάκιο της Μονής. Μετά το πέρας της ξενάγησης θα προγευματίσουμε και θα αγοράσουμε αναμνηστικά από το μικρό κατάστημα της Μονής. Επιβίβαση στο λεωφορείο γύρω στις 11 π.μ. και αναχώρηση για να επιστρέψουμε με τις ανάλογες στάσεις στην Ιερουσαλήμ – Βηθλεέμ αργά το βράδυ θα φτάσουμε στο ξενοδοχείο μας. Δείπνο. Διανυκτέρευση.

7η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ- ΟΔΟΣ ΜΑΡΤΥΡΙΟΥ –ΝΑΟΣ ΑΝΑΣΤΑΣΕΩΣ - ΙΕΡΟΥΣΑΛΗΜ/ ΠΕΜΠΤΗ 5 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ Πρωινό και Αρχίζουμε την γνωριμία μας με την Άγια πόλη και τα Πανάγια Προσκυνήματα: διασχίζοντας την Οδό του Μαρτυρίου. Θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή Αγίας Άννας (τόπος γεννήσεως της Θεοτόκου- Σπίτι των Θεοπατόρων Ιωακείμ & Αννας). Ακολουθεί η Προβατική Κολυμβήθρα, Φυλακές του Αποστόλου Πέτρου (Μοναστήρι του Νικοδήμου), Πραιτόριο του Μαρτυρίου, στάση όπου ο Σίμων ο Κυρηναίος σήκωσε τον Σταυρό και στάση εκεί όπου η Αγία Βερονίκη έδωσε το Μαντήλι στον Κύριο μας. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στην Μονή του Αγίου Αλεξάνδρου όπου υπάρχει το δάπεδο και η πύλη στο οποίο ο Ιησούς βαστάζων το σταυρό βγήκε έξω από την πόλη προς τον Γολγοθά. Μετά θα προσκυνήσουμε στο Μετόχι της Γεθσημανής. Ξενάγηση στο Τείχος των Δακρύων και τα Τεμένη Ομάρ και Ελ Άκσα. Μονή Μεγάλης Παναγίας και στην συνεχεία Ναός της Αναστάσεως και τα εντός αυτού προσκυνήματα (Πανάγιος Τάφος, Γολγοθάς, Αποκαθήλωση, Του Ακάνθινου Στεφάνου, Εύρεση του Τιμίου Σταυρού, Διεμερίσαντο τα Ιμάτιά μου εαυτοίς, Παρεκκλήσιο του Εκατόνταρχου Λογγίνου, Προσωρινές Φυλακές του Χριστού, Μη μου Άπτου, Τάφος Ιωσήφ του Αριμαθείας, Αγία Αυλή).Θα ακολουθήσει εθιμοτυπική επίσκεψη στην έδρα του Ελληνορθόδοξου Πατριαρχείου, όπου θα έχουμε ραντεβού με τον Μακαριότατο Πατριάρχη Ιεροσολύμων κκ. Θεόφιλο,θα πάρουμε την ευχή του, θα βγάλουμε αναμνηστική φωτογραφία μαζί του. Εν συνεχεία προσκύνημα στην Ιερά Μονή Παναγίας Σεϊδανάγιας . Επιστροφή στο Ξενοδοχείο και δείπνο. Διανυκτέρευση

8η ΗΜΕΡΑ: ΒΗΘΛΕΕΜ – ΑΓΙΑ ΣΙΩΝ- ΑΝΑΛΥΨΗ – ΓΕΘΣΗΜΑΝΗ – ΠΑΝΟΡΑΜΑ -ΑΕΡΟΔΡΟΜΙΟ / ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ

Μετά το πρόγευμα αναχώρηση για την Αγία Σιών θα επισκεφθούμε την Ιερά Μονή της Αγίας Τριάδος, όπου στεγάζεται η Πατριαρχική Σχολή Ιεροσολύμων καθώς το μέρος που εκοιμήθη η Παναγία μας και το υπερώο όπου έγινε ο μυστικός δείπνος. Κατόπιν για την μικρή Γαλιλαία ή όρος των Ελαιών. Θα προσκυνήσουμε την μονή της Γαλιλαίας, εκεί που ο Χριστός συνάντησε τους μαθητές του μετά την Ανάσταση. Λίγο παρακάτω θα προσκυνήσουμε τον βράχο που έγινε η Ανάληψη του Κυρίου. Αμέσως μετά φτάνουμε στο πανόραμα όπου θα δούμε όλη την πόλη των Ιεροσολύμων με όλα τα μνημεία της. για την Αγία Γεθσημανή όπου θα προσκυνήσουμε τον τάφο της Παναγίας ,την θαυματουργό εικόνα της Παναγίας της Ιεροσολυμίτισσας και τους τάφους Ιωακείμ και Άννας και του Ιωσήφ του μνήστορος. Το προσκύνημα μας συνεχίζεται στον κήπο της προδοσίας και στον τόπο της Αγωνίας, και στη συνέχεια θα επισκεφτούμε την Ιερά Μονή του πρωτομάρτυρα Στεφάνου όπου και ο τόπος του λιθοβολισμού. Ακολούθως και αναχωρήσουμε για το αεροδρόμιο για να πάρουμε την πτήση μας με πτήση ALITALIA ΑΖ 822 , αναχώρηση από Τελ Αβίβ 19:50 για την επιστροφή στην Ελλάδα στις 22 :05. Έχοντας μαζί μας όλη τη χάρη και ευλογία των Παναγίων Προσκυνημάτων.

  • TIMH κατ’ άτομο : 870 €
  • Διαφορά Μονόκλινου 190 €
  • ΠΤΗΣΕΙΣ ΜΕ ALITALIA

AΖ 823 29 ΝΟΕΜΒΡΙΟΥ ΑΘΗΝΑ 0610 ΤΕΛ ΑΒΙΒ 08 05

AΖ 822 6 ΔΕΚΕΜΒΡΙΟΥ ΤΕΛ ΑΒΙΒ 19 50 ΑΘΗΝΑ 22 05

Περιλαμβάνονται:

· Αεροπορικά εισιτήρια με την Alitalia με επιστροφή για τις πτήσεις Αθήνα –Τελ Αβίβ // με επιστροφή

· Μία Βαλίτσα μέχρι 23 κιλά και μία χειραποσκευή έως 8 κιλά ανά άτομο.

· Φόροι αεροδρομίων.

· Μεταφορές, όπως αναγράφονται στο πρόγραμμα με κλιματιζόμενο πούλμαν.

· 6 διανυκτερεύσεις σε ξενοδοχείο 4 αστέρων στην Βηθλεέμ.

· 1 διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αγία Αικατερίνη.

· Πρωινό καθημερινά σε μπουφέ αμερικανικού τύπου. (αναφέρεται στο πρόγραμμα σε κάποια ημέρα πρωινό πακέτο)

· Δείπνα στην Βηθλεέμ σε μπουφέ

· Δείπνο σε μενού στην Αγία Αικατερίνη

· Μεταφορές με κλιματιζόμενο λεωφορείο.

· Μεταφορές στο Όρος Θαβώρ

· Μεταφορές στον Άγιο Σάββα

· Ελληνόφωνος ξεναγός σε όλη την εκδρομή και έμπειρος αρχηγός του γραφείου μας.

· Ασφάλεια αστικής ευθύνης, ατυχημάτων, κάλυψη νοσηλείας Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης και επαναπατρισμού.

· (Φόροι Ισραήλ – Φόροι Αιγύπτου – Φόροι Αγίας Αικατερίνης – Βίζα Αιγύπτου )

· Φιλοδωρήματα Ισραήλ.

· Φιλοδωρήματα Αιγύπτου.

· Νυχτερινή Θεία Λειτουργία στον Πανάγιο Τάφο.

Δεν περιλαμβάνονται:

Είσοδοι μουσείων και αρχαιολογικών χώρων όπως αναφέρεται στο πρόγραμμα.

Ποτά στα γεύματα

Ότι αναφέρεται στο πρόγραμμα σαν προαιρετικό.

Χρήσιμες Σημειώσεις:

Το διαβατήριο πρέπει να λήγει 6 μήνες μετά από τέλος του ταξιδιού, διαφορετικά πρέπει να εκδοθεί καινούργιο διαβατήριο.

· Φωτοτυπία του διαβατηρίου πρέπει να κατατεθεί με την εγγραφή σας

· Η σειρά του προγράμματος μπορεί να αλλάξει, εφόσον υπάρχουν λόγοι, χωρίς να παραληφθεί κάτι από αυτό.

· Μία εβδομάδα πριν την αναχώρηση θα δοθούν αναλυτικές οδηγίες ταξίδι.

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ – ΕΓΓΡΑΦΕΣ : 210 8313403

Κοινοποίηση

  • YouTube

©2019 by Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων. Proudly created with Wix.com