3 ΗΜΕΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΟΝΙΤΣΑ

3ήμερη εκδρομή σε Ιωάννινα, Ζαγοροχώρια, Καλπάκι, Κόνιτσα, Παναγία Μολυβδοσκέπαστη, Αιτωλικό. 5-7 ΙΟΥΛΙΟΥ 2021
Οι εγγραφές έκλεισαν
3 ΗΜΕΡΟ ΙΩΑΝΝΙΝΑ - ΚΟΝΙΤΣΑ

Ώρα & Τοποθεσία

05 Ιουλ 2021, 7:00 π.μ. – 07 Ιουλ 2021, 9:00 μ.μ.
Ιερός Ναός Ζωοδόχου Πηγής Κάτω Πατησίων, Ζαχαρία Παπαντωνίου 65, 11145, Αθήνα

Σχετικά με την εκδήλωση

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΕΚΔΡΟΜΗΣ

1η ΜΕΡΑ: ΑΘΗΝΑ -ΜΟΥΣΕΙΟ ΚΕΡΙΝΩΝ ΟΜΟΙΩΜΑΤΩΝ – ΙΩΑΝΝΙΝΑ//ΔΕΥΤΕΡΑ 05/07

Αναχωρούμε στις 07:00 από Αθήνα με κατεύθυνση την Αιτωλοακαρνανία. Αφού κάνουμε τις αναγκαίες στάσεις μας καθ’ οδόν θα περάσουμε την γέφυρα Ρίου Αντίρριου και διασχίζοντας την νέα Ιωνία Οδό πολύ σύντομα θα κάνουμε την πρώτη επίσκεψη της εκδρομής μας, 12 χλμ πριν τα Ιωάννινα θα βρεθούμε στο μουσείο του Παναγιώτη Βρέλλη, ένας χώρος που μας μεταφέρει σε ιστορικά γεγονότα μέσα από συγκλονιστικά κέρινα ομοιώματα. Αφού ξεναγηθούμε και θαυμάσουμε τα εκθέματα θα συνεχίσουμε για την υπέροχη Παμβώτιδα , την λίμνη των Ιωαννίνων. Εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε ελεύθερα , σε κάποιο ταβερνάκι , εστιατόριο που βρίσκονται δίπλα ακριβώς στην λίμνη. Μετά το φαγητό όσοι επιθυμούν μπορούμε να επισκεφτούμε με έξοδα εξ ιδίων το νησάκι όπου υπάρχει το σπίτι Μουσείο που σκότωσαν τον Αλή Πασά, να περιδιαβούμε τα γραφικά στενάκια με τα ωραία σπίτια, τις εκκλησίες, και τα μοναστήρια. Το βραδάκι θα τακτοποιηθούμε στο ξενοδοχείο. Δείπνο, Διανυκτέρευση.

2η ΗΜΕΡΑ: ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΚΑΛΠΑΚΙ ΚΟΝΙΤΣΑ Μ. ΜΟΛΥΒΔΟΣΚΕΠΑΣΤΗΣ ΖΑΓΟΡΟΧΩΡΙΑ// ΤΡΙΤΗ 06/07

Μετά το πρωινό μας αναχωρούμε για το Καλπάκι όπου θα επισκεφτούμε το Μουσείο πολέμου. Θα έχουμε μία πολύ συγκινητική ξενάγηση από ένστολο ξεναγό του Μουσείου. Συνεχίζουμε για ένα από τα ιστορικότερα Μοναστήρια της Ηπείρου, Την Παναγία Μολυβδοσκέπαστη. Αφού μάθουμε την ιστορία της Μονής και προσκυνήσουμε συνεχίζουμε για την αμφιθεατρική Κόνιτσα, η οποία σκαρφαλωμένη στην πλαγιά του λόφου κάτω από το βουνό Τραπεζίτσα και δίπλα στον Αώο ποταμό, σφύζει από ζωή και ομορφιά. Εδώ θα επισκεφτούμε το σπίτι όπου έζησε ο Άγιος Παϊσιος. Θα έχουμε ελεύθερο χρόνο. Συνεχίζουμε για το πασίγνωστο Μονοδένδρι, τη γενέτειρα του Μάνθου και Γεωργίου Ριζάρη. Εδώ θα δούμε από ψηλά το φαράγγι του Βίκου, στη χαράδρα του Αώου ποταμού, το βαθύτερο του κόσμου (Guinness 1997) από το Μοναστήρι της Αγ. Παρασκευής. Περπατήστε στα πλακόστρωτα δρομάκια, για να δείτε τα αρχοντικά, το βιωματικό σχολείο

και τα πανέμορφα παραδοσιακά κτίρια ηπειρώτικης αρχιτεκτονικής. Τα Μονοδένδρι φημίζεται για τις καταπληκτικές χωριάτικες πίτες του. Επιστροφή στο ξενοδοχείο. Δείπνο διανυκτέρευση.

3η ΜΕΡΑ:ΙΩΑΝΝΙΝΑ ΑΓΙΟΣ ΝΕΟΜΑΡΤΥΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ ΑΙΤΩΛΙΚΟ  ΝΑΥΠΑΚΤΟΣ ΑΘΗΝΑ// ΤΕΤΑΡΤΗ 07/07

Μετά το πρωινό μας θα επισκευθούμε τον ιερό ναό του αγίου νεομάρτυρος Γεωργίου όπου φυλλάσσονται τα ιερά λείψανα και η κάρα του αγίου. Μετά το προσκύνημά μας, παίρνουμε τον δρόμο, νότια για το όμορφο Αιτωλικό . Το Αιτωλικό είναι ένα πανέμορφο νησάκι το οποίο θα διασχίσουμε πεζοί. Το πούλμαν μας αφήνει στην μία πλευρά και το συναντάμε στην άλλη πλευρά του νησιού. Στην πλατεία υπάρχουν δύο ιστορικές εκκλησίες, η μία των Ταξιαρχών, όπου στην αυλή της υπάρχει ο τάφος της κυρά Βασιλικής που παρ’ ότι ήταν η αγαπημένη του Αλή Πασά, έμεινε Χριστιανή μέχρι το τέλος της και βοήθησε πολλούς πατριώτες μας. Η δεύτερη είναι η κοίμηση της Θεοτόκου. Σε αυτή την εκκλησία δικάστηκε ο Καραϊσκάκης.  Θα έχουμε χρόνο να πιούμε ένα καφεδάκι και να γνωρίσουμε την πόλη. Συνεχίζουμε για μια από τις πιο όμορφες παραθαλάσσιες πόλεις της Αιτωλοακαρνανίας , την Ναύπακτο , εκεί θα έχουμε την ευκαιρία να γευματίσουμε ελεύθεροι σε ένα από τα πολλά εστιατόρια που βρίσκονται μπροστά στην παραλία. Μετά από όλα αυτά τα ωραία θα πάρουμε τον δρόμο της επιστροφής για την Αθήνα.

ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Σύγχρονο πούλμαν τελευταίας τεχνολογίας για τις μετακινήσεις μας.
 • Δύο διανυκτερεύσεις στα  Ιωάννινα ξενοδοχείο ΒΥΖΑΝΤΙΟ.
 • Δύο πρωινά & δύο  δείπνα στο ξενοδοχείο.
 • Συνοδός του γραφείου με γνώσεις των περιοχών που επισκεπτόμαστε.
 • Ασφάλεια Αστικής επαγγελματικής ευθύνης & Ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης.
 • Δημοτικό φόρο 2€ ανά άτομο ανά διανυκτέρευση.
 • Είσοδο στο μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Παναγιώτη Βρέλλη.

ΔΕΝ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ:

 • Πλιάριο για το νησί των Ιωαννίνων (3,00 €).
 • Μουσίο πολέμου στο Καλπάκι το οποίο είναι δωρεάν.

ΤΙΜΗ ΚΑΤ’ΑΤΟΜΟ 180 € - ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟΚΛΙΝΟΥ 45 €

(Προκαταβολή το 50% κατά την εγγραφή και εξόφληση μέχρι την Δευτέρα 28 Ιουνίου)

Πληροφορίες - Κρατήσεις:

Μέσω της ιστοσελίδας μας και στο τηλέφωνο του εφημέριου 6985924405 (π. Φώτιος) ή εναλλακτικά δια ζώσης στον ιερό ναό ή στο τηλέφωνο του ιερού ναού 2108313403.

ΠΡΟΫΠΟΘΕΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

 • Λόγω περιορισμένου αριθμού συμμετεχόντων θα τηρηθεί αυστηρά σειρά προτεραιότητας.
 • Απαραίτητη είναι η χρήση μάσκας από όλους τους συμμετέχοντες.
 • Για τους μη εμβολιασμένους είναι απαραίτητη η διενέργεια διαγνωστικού ελέγχου (self test ή rapid test ή μοριακού ελέγχου) μία ημέρα πριν από την εκδρομή και η συμπλήρωση της σχετικής δήλωσης που θα σας δοθεί από τον ιερό ναό.

Κατεβάσε το πρόγραμμα σε μορφή pdf εδώ.

Κοινή χρήση αυτής της εκδήλωσης