ΙΕΡΑ ΑΡΧΙΕΠΙΣΚΟΠΗ ΑΘΗΝΩΝ
ΕΝΟΡΙΑΚΟΣ ΙΕΡΟΣ ΝΑΟΣ ΖΩΟΔΟΧΟΥ ΠΗΓΗΣ
ΚΑΤΩ ΠΑΤΗΣΙΩΝ


ΠΑΝΗΓΥΡΙΣ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ
ΚΑΙ ΥΠΟΔΟΧΗ ΤΙΜΙΟΥ ΞΥΛΟΥ
ΜΕΤΑ ΙΕΡΩΝ ΛΕΙΨΑΝΩΝ

Σάββατο 26 και Κυριακή 27 Ιουνίου 2021

ceb1ceb3ceb9cebfceb9-cf80ceb1cebdcf84ceb

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΙΕΡΩΝ ΑΚΟΛΟΥΘΙΩΝ

Το Σάββατο 26 Ιουνίου και ώρα 19:30' θα υποδεχθούμε εκ του Ησυχαστηρίου του προφήτου Ηλιού Αττικού Άλσους ιερά λειψανοθήκη με τεμάχιο Τιμίου Ξύλου και τμήματα ιερών λειψάνων των αγίων:

Ιωάννου του Προδρόμου
Άννης της προμήτορος
Αποστόλου Ανδρέου
Ιερομάρτυρος Χαραλάμπους
Μεγαλομάρτυρος Προκοπίου
Μάρτυρος Τρύφωνος
Οσιομάρτυρος Παρασκευής
Παρθενομάρτυρος Βαρβάρας
Μάρτυρος Βάσσης

Στη συνέχεια θα τελεσθεί ο μέγας πανηγυρικός εσπερινός μετ' αρτοκλασίας χοροστατούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.
 
​Την Κυριακή 27 Ιουνίου και ώρα 07:00' θα τελέσουμε τον όρθρο της εορτής και στην συνέχεια την θεία λειτουργία ιερουργούντος του θεοφιλεστάτου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου.

Το απόγευμα της ίδιας ημέρας, Κυριακή 27 Ιουνίου, και ώρα 19:30' θα τελέσουμε την ιερά παράκληση μετά το τέλος της οποίας τα ιερά λείψανα θα αναχωρήσουν από τον ναό μας για να επιστρέψουν στο Ησυχαστήριο.
 

Η ΕΟΡΤΗ ΤΩΝ ΑΓΙΩΝ ΠΑΝΤΩΝ ΣΤΟΝ ΙΕΡΟ ΝΑΟ ΜΑΣ


Προ ενός έτους, κατά την διάρκεια των περιοριστικών μέτρων για την πανδημία, είχε καταστεί αδύνατο να εορτάσουμε πανηγυρικά την εορτή της Ζωοδόχου Πηγής και για τον λόγο αυτό μεταθέσαμε την πανήγυρη του ναού μας εκείνη την χρονιά κατά την εορτή των αγίων Πάντων όπου η αγία μας Εκκλησία καθόρισε να εορτάζουν όλοι οι άγιοι Της, γνωστοί και άγνωστοι.

Έκτοτε με την παραίνεση του χοροστατούντος επισκόπου και υπευθύνου της αρχιερατικής μας περιφέρειας θεοφιλεστάτου επισκόπου Ρωγών κ. Φιλοθέου, εφόσον δεν υπάρχει στην περιφέρεια μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή ναός που να τιμάται στους αγίους Πάντες, αποφασίσαμε να εορτάζουμε τους αγίους πανηγυρικά κάθε χρόνο.

Για τον λόγο αυτό έχουμε ήδη παραγγείλει σε μία εξαίρετο αγιογράφο εικόνισμα των αγίων Πάντων που θα τοποθετηθεί σε προσκυνητάριο εντός του ναού και ίσως αργότερα αν το επιτρέψουν οι συνθήκες σε ιδιαίτερο προσκυνητάρι - παρεκκλήσιο εντός της περιοχής της ενορίας μας.

Αισθανόμαστε μεγάλη χαρά που μας δίδεται αυτή η ευλογία στην ενορία μας, να τιμούμε του αγίους Πάντες και ευελπιστούμε ότι με την χάρη του Θεού και την πρεσβεία των αγίων Του θα καταστεί αυτή η πανήγυρη μία ακόμα ευκαιρία εορτασμού και μνήμης των θαυμασίων του Θεού προς το ανθρώπινο γένος.
 

Εκ του Ιερού Ναού.